Fitosanitari

Tractament NIMF15

Calidad

Tractament Fitosanitari NIMF15

A Palets Fénix comercialitzem embalatges de fusta amb tractament fitosanitari NIMF15 segons les normatives internacionals, garantint i certificant la plena seguretat del transport de mercaderia, als clients que necessitin exportar els seus productes.

Als palets de fusta, que no hagin estat tractats amb anterioritat, o que hagin estat reparats amb fusta natural (fusta en brut sense tractar), se’ls haurà de realitzar un tractament fitosanitari. Procediment imprescindible per a eliminar la total presència de plagues abans de la seva utilització en el comerç internacional, tal com exigeix la Normativa Internacional sobre Mesures Fitosanitàries, adoptada per la Food and Agriculture Organization (FAO) a través de l’OMC, en la seva norma ISPM 15 (NIMF 15 a Espanya, aprovada pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient).

Amb aquest tractament s’evita la proliferació de plagues d’insectes a través de tota mena d’embalatges de fusta (palets, tarimes, caixes, gàbies, fusta d’estiba, i similars).

Quins països exigeixen la normativa ?

Els països que formen part de la Convenció Internacional de Protecció Fitosanitària (CIPF) exigeixen l’empleno amb les NIMF 15 en les seves importacions i exportacions.

Canàries i els països europeus són zones geogràfiques que ara també exigeixen un tractament antiplagues per a l’entrada d’embalatges de fusta, la Xina, el Canadà, els EUA, Centreamèrica, Austràlia i Sud-àfrica, se sumeixin a la llista.

Els països de la Unió Europea i Noruega, Suïssa, Croàcia, Ucraïna i Bielorússia.

Argentina, Bolívia, el Brasil, Canadà, Colòmbia, Xile, Costa Rica, Cuba, Equador, Estats Units, Guatemala, Guyana, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Uruguai, Veneçuela, Perú, Trinitat, Tobago i República Dominicana.

Xina, Corea del Sud, Filipines, Hong Kong, Índia, Indonèsia, Japó, Malàisia, Sri Lanka i Taiwan.

Egipte, Nigèria, Seychelles, Síria, Sud-àfrica, Malawi.

Israel, Jordània, Líban, Oman i Turquia.

Austràlia i Nova Zelanda.

Seguretat antiplagues

El tractament fitosanitari NIMF15 es realitza sotmetent als palets i els embalatges de fusta a un tractament tèrmic (HT per les seves sigles en anglès). Per a això, els palets s’introdueixen en una gran cambra condicionada, la qual s’escalfa a una temperatura mínima de 56 graus centígrads durant un temps superior als 30 minuts.

La totalitat del procés pot durar al voltant de 60 minuts. Els sensors distribuïts en les diferents zones verifiquen que la calor és homogènia en tota la cabina, aconseguint el nucli de totes les peces de fusta. El sistema de circulació d’aire calent que té la cambra, manté uniforme la temperatura d’aquesta. D’aquesta manera totes les plagues que nien en el palet queden fumigades. Un programari de gestió registra les dades amb tota la informació de les operacions realitzades.

Certificació NIMF15

Realitzat el tractament fitosanitari NIMF15, es procedeix al marcat dels palets amb el segell IPPC que garanteix la seguretat del seu ús per al transport.

A més de la marcació mitjançant el segellament directe en la fusta, els embalatges amb tractament fitosanitari NIMF15 se’ls expedeix un certificat que identifica l’origen dels palets i el tractament que se’ls ha realitzat.

COMPRA I VENDA
de Palets

Necessites comprar o vendre palets?